nieuws

Japanse tonijnsnijders raken Paul Fagel

Restaurant

De Japanse koks die op de Horecava een enorme tonijn fileerden hebben diepe indruk gemaakt op chef-kok Paul Fagel. Vooral de discipline en concentratie raakten Fagel diep.

‘Het is toch super. Het snijder is werkelijk fantastisch. Die koks werken zo enorm gedisciplineerd en geconcentreerd. Ze hebben het goed door: zonder discipline, geen kwaliteit’, aldus Fagel na het tonijnfestijn in de HorecavArena.

Hartverwarmend

Verder was Fagel erg te spreken over de wedstrijden van het Koksgilde en Gastvrijheidsgilde. ‘Het is hartverwarmend hoeveel mensen er deelnemen. Het begint weer echt te leven. Het is ook belangrijk want meedoen betekent referenties. Daar kun je mee verder.’

Fagel vervolg: ‘Wat me opvalt, is dat de deelnemers veel verschillende kooktechnieken gebruiken. Bijvoorbeeld vis bereiden op de graad. Dit is een tijdje uit geweest, maar is weer helemaal in. Verder is er tegenwoordig veel aandacht voor garnituur. Het is een behoorlijk niveau, maar de echte toppers komen morgen (woensdag, red.) tijdens De Gouden Koksmuts.’

Reageer op dit artikel