nieuws

Kranenborg niet meer op jacht naar derde ster

Restaurant

Het behalen van drie Michelinsterren is niet langer een droom van Robert Kranenborg. Dat zei de meesterkok in het tv-programma ‘Sonja, de meester en de leerling’. Na het echec van het Amsterdamse restaurant Vossius is de jacht op eeuwige culinaire roem voorlopig gestaakt.

‘Of ik nog droom van een derde Michelinster?’, herhaalde Kranenborg de vraag van presentatrice Sonja Barend. ‘Niet meer van willens en weten en moeten. Het is belangrijker om de stoelen in het restaurant bezet te houden en te zorgen voor goede toeloop en goede omzet.’

Tijdens de uitzending coachte Kranenborg drie kooktalenten: Gerwin van de Berg (Kasteel Heemstede, Houten), Servais Tieleman (Restaurant Toine Hermsen, Maastricht) en Bianca Janssen (Tout à Fait, Maastricht). Volgens een jury, bestaande uit onder andere Johannes van Dam, kookte Janssen het beste.

Reageer op dit artikel