nieuws

Maandag dag van de waarheid voor Inter Scaldes

Restaurant

Voor kok Jannis Brevet wordt 15 maart een cruciale datum. Dan voert de eigenaar van het vorig jaar afgebrande restaurant Inter Scaldes uit Kruiningen bij de rechtbank in Den Bosch een kort geding. Dit om de verzekeringsmaatschappij tot betalen te dwingen. Al sinds januari komt er geen geld meer binnen bij Inter Scaldes. De verzekeringsmaatschappij probeert de zaak zoveel mogelijk te traineren.

Brevet heeft zijn personeel moeten ontslaan en heeft voor de wederbouw een extra hypotheek moeten afsluiten. Mocht de rechter op 15 maart tot een bodemprocedure besluiten, dan is het voor de veelgeplaagde “tweesterrenchef” over en uit. ‘Dat kan jaren gaan duren en daar heb ik de armslag niet voor’, stelt Brevet nuchter.

Het is te hopen dat de energiestralen op die dag naar Den Bosch gunstig gericht staan, anders zijn de gigantische wederopbouwinspanningen voor niets geweest. Ogenschijnlijk leek Brevet goed verzekerd, maar kort voor het uitbreken van de brand was de Zeeuwse Patron Cuisinier via zijn tussenpersoon overgestapt van de Amev naar Nassau.

De nieuwe verzekeraar beweert nu nooit een aanmelding binnen te hebben gekregen. ‘Voor de schade die daardoor ontstaat, is mijn tussenpersoon wel tegen verzekerd. Maar er zijn meer dan duizend extra regeltjes die een verzekeringsmaatschappij geheel of gedeeltelijk van zijn betalingsverplichtingen kunnen ontslaan. Zorg dus altijd dat je een verklaring hebt van je eigen verzekering, en dus van niemand anders, dat je voor honderd procent verzekerd bent’, aldus de zeer bezorgde Brevet.

Intussen is zijn Manoir van een nieuwe rieten dak voorzien en kan aan het laatste stadium van de herbouw begonnen worden. Tenzij de rechter half maart een voor Brevet ongunstige beslissing neemt.

Reageer op dit artikel