nieuws

Oprichter Fifteen Amsterdam wil weg

Restaurant

De kans is groot dat Coen Alewijnse op korte termijn uit restaurant Fifteen Amsterdam stapt. De oprichter en mede-eigenaar van het project solliciteert druk naar een functie in de mediawereld. Alewijnse heeft het wel gezien in de horeca.

‘Het is een uit de hand gelopen hobby’, zegt de 39-jarige Alewijnse in het weekblad Elsevier van 29 januari over Fifteen, een kopie van het restaurant van de populaire Britse tv-kok Jamie Oliver. ‘Het is een waanzinnig avontuur, maar ik wil niet de rest van mijn leven horecaondernemer blijven.’

Alewijnse kwam twee jaar geleden op het idee om het projectrestaurant, waarbij kansarme jongeren de mogelijkheid krijgen zich te ontwikkelen tot kok, te starten in Amsterdam. Samen met partner Sarriel Taus zette hij het plan op. Kort na de succesvolle opening zegt Alewijnse klaar te zijn met Fifteen. Hij wil het liefst weer aan de slag in mediawereld.

In het verleden vervulde Alewijnse diverse managementfuncties in de tv-wereld. In de horeca is hij vooral bekend als bedenker van Boomerang, het bedrijf dat bekend werd door de gratis ansichtkaarten in cafés.

Gelijktijdig met het nieuws over het opstappen van Alewijnse, publiceert weekblad FEM Business dat er rondom de opening van Fifteen in Amsterdam een flinke ruzie is geweest. De twist zou gaan tussen initiatiefnemer Taus en vastgoedbedrijf Imca van de omstreden ondernemer Erik de Vlieger. Aanleiding voor de onenigheid is de verkoop van het pand van Imca aan Taus. Deze verliep niet volgens afspraak, waarna Imca de helft van de aandelen van Fifteen zou hebben geëist. Volgens Taus heeft de affaire Fifteen ‘enkele honderdduizenden euro’s gekost’.

Reageer op dit artikel