nieuws

Oud Sluis half jaar volgeboekt

Restaurant

Dat een Michelinster extra omzet oplevert, is algemeen bekend. Maar een derde ster zorgt voor een wel heel extreme toeloop. De kersverse driesterrenzaak Oud Sluis van topkok Sergio Herman is het komende halfjaar volledig volgeboekt.

Dat is te lezen in een uitgebreid artikel over Sergio Herman in het NRC Handelsblad. Daarin staat onder andere dat Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis tot mei volgend jaar er geen tafel meer te krijgen is.

Cafetaria

Verder valt in het artikel te lezen dat Cas Spijkers een jonge Herman jaren geleden in eerste instantie weigerde om stage te lopen bij Spijkers. En dat terwijl Herman zijn stageperiode zelf wilde bekostigen. ‘De afstand tot een tweesterrenrestaurant leek me wat al te groot’, aldus Spijkers, doelend op een baantje van Herman in een cafetaria op een camping in Cadzand.

Spijkers zegt geen spijt te hebben van het toch toelaten van de leerling Herman in zijn keuken. ‘Ik heb nog nooit zo’n leergierig iemand in de keuken gehad, die bovendien zeer beleefd was, gesloten, en die nooit klaagde’, aldus Spijkers in het NRC.

Doodvermoeid

Verder valt in het artikel op dat er enige zorgen ontstaan over de enorme werklust van Herman. Sergio’s broer Michel bijvoorbeeld rept over de vaak doodvermoeid ogende Sergio. Journalist Will Jansen volgde Herman afgelopen jaar voor een reportage in Misset Restaurant en is nog stelliger. ‘De fotograaf en ik hadden de indruk dat hij zich dood aan het werken is’, aldus Jansen.

Herman zelf liet eerder dit jaar weten dit werk tot zijn veertigste te doen. Dan maakt hij de balans op. Hij gaf daarbij aan dat hij geen zestig wordt op de manier zoals hij het werk nu aanpakt. Herman denkt er openlijk over om over pakweg een jaar of vijf op een andere, meer ontspannen manier te koken. Al twijfelt de creatieve perfectionist of hij dat wel kan.

Reageer op dit artikel