nieuws

Patrons en alliance in één gids

Restaurant

Les Patrons Cuisiniers en de Alliance Gastronomique Néerlandaise, samen 56 toprestaurants vertegenwoordigend, vermelden hun restaurants over en weer in hun gidsen van 2001.

‘Een gebaar naar onze gasten en naar elkaar’, aldus de beide voorzitters, Fons van Groeningen van de Alliance en Ted Janssen van Les Patrons Cuisiniers. ‘We geven onze gasten hiermee een duidelijk beeld van de totale range aan toprestaurants’, menen de beide voorzitters. ‘Wij kennen en waarderen elkaar en het is in ons beider belang de gasten te laten weten waar zij op het hoogste culinaire niveau kunnen genieten, en dat is bij ons.’

De Patrons richtten negen jaar geleden hun eigen verbond op als chef-koks/eigenaars. De veel oudere vereniging Alliance wilde juist een bredere samenstelling van patrons/eigenaars uit alle disciplines. Sinds enkele jaren zoeken beide allianties toenadering tot elkaar, omdat de kwaliteitsnormen die ze hanteren vrijwel hetzelfde zijn.

Reageer op dit artikel