Ramsay openhartig in autobiografie

Ramsay openhartig in autobiografie

Gordon Ramsay neemt geen blad voor de mond in zijn nieuwe boek Humble Pie. In de autobiografie praat hij ronduit over zijn aangrijpende jeugd, zijn harde leerschool bij strenge koks en zijn ruzies en conflicten met personeel.

In Humble Pie is Gordon Ramsay recht voor zijn raap en uiterst persoonlijk, zo meldt Volkskrant-redacteur Mac van Dinther. ‘Ons leven was een serie ontsnappingen die altijd verkeerd afliepen’, zegt Ramsay over zijn jeugd, waarin ellende een grote rol speelde.

Keukendictators

Hij vertelt verder dat zijn leerschool hard is geweest. Ramsay was hulp bij keukendictators als Marco Pierre White en Albert Roux in Londen en in bij Guy Savoy en Joël Robuchon in Frankrijk. Borden en pannen vlogen daar regelmatig door de keuken. Ramsay: ‘Het was net Bagdad’.

Hittewerend schort

Over zijn privé-leven is Ramsay openhartig. Zo hadden Ramsay en zijn vrouw moeite om zwanger te raken, wat Ramsay overigens toeschrijft aan zijn beroep. Ramsay stelt warme ovens zorgen voor low sperm count. ‘Het wordt tijd dat iemand een hittewerende schort ontwikkelt dat de ballen koud houd’, aldus Ramsay.

Promoten

Het boek Humble Pie ligt vanaf volgende week voor 19,95 euro in de Nederlandse versie in de winkels. Momenteel is de autobiografie in Groot-Brittannië een groot succes. Ramsay was deze week in Amsterdam om zijn boek te promoten. Daarbij gaf hij aan in 2007 een restaurant te willen openen in onze hoofdstad.

Tip:

Meer boeken over Ramsay en andere beroemde koks, vindt u in onze boekenshop.

Ramsay ruim openhartig in autobiografie