nieuws

Savelberg pissig over gidsen

Restaurant

Er is een vrijheid van meningsuiting, maar je moet wel de waarheid opschrijven. Topkok Henk Savelberg van Restaurant Hotel Savelberg in Voorburg heeft moeite met inspecteurs van restaurantgidsen. Vooral Lekker en GaultMillau moeten het ontgelden bij Savelberg.

‘Ik word pissig van onterechte kritiek’, zo laat Savelberg weten in de jongste uitgave van Misset Restaurant. ‘Ik ervaar het bijvoorbeeld als een belediging als Lekker durft te zeggen dat ik turbotines serveer, jonge tarbot dus. Er is een vrijheid van meningsuiting, maar je moet wel de waarheid opschrijven. Ze moeten hun mond houden als ze er geen verstand van hebben. Mannen als Kranenborg en Cas Spijkers zo de grond in schrijven, terwijl ze alles voor het vak betekend hebben.’

Naast restaurantgids Lekker heeft Savelberg ook nog een appeltje te schillen met GaultMillau. ‘Wat ik echt heel erg vond, was dat GaultMillau me maar vijftien punten gaf. Dat was een klap. Ik weet wat ons niveau is en dat we meer verdienen. Natuurlijk merk ik het als ze slecht over me schrijven, dat kost me omzet en als de kritiek niet klopt, vind ik dat fout. Vooral in deze tijd. Zo goed zijn deze tijden niet.’

Reageer op dit artikel