nieuws

Topkok Den Blijker ‘Rotterdamse held

Restaurant

Herman den Blijker, de topkok met Michelin-ster van restaurant De Engel, is deze week de Reus van Rotterdam in Calypso 2001. Tijdens een 5-daags programma in de voormalige bioscoop aan de Mauritskade, het culturele centrum voor ’Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa’, staat de kok centraal.

Iedere maand staat een andere Rotterdamse held vijf dagen in het middelpunt van de belangstelling. Den Blijker is de eerste ‘reus’ met een culinaire achtergrond. De kok heeft een belangrijk stempel gedrukt op de culinaire ontwikkeling van Rotterdam. Begin jaren ’90 kookte hij De Engel in twee jaar tijd naar een Michelin-ster en vestigde daarmee de aandacht op de Maasstad.

Zondag 8 april stond de show Herman Kookt! op het programma. In de live-uitzending van TV Rijnmond ontving de kok samen met culinair redacteur Ellen Scholtens zijn favoriete leveranciers en kookte hij voor zijn publiek.

Reageer op dit artikel