nieuws

Topkok Pascal Jalhaij wil ‘Vossius-achtige zaak

Restaurant

Pascal Jalhaij heeft zijn radiostilte verbroken. De oud-kok van het tweesterrenrestaurant Vermeer in Amsterdam gaat voor zichzelf beginnen. De 34-jarige kok denkt aan een ‘Vossius-achtige zaak’, ergens in Amsterdam.

‘In januari of februari sta ik er weer helemaal. Ik heb al een aantal locaties op het oog. Het wordt net zoiets als Vossius. Over vijftien jaar heb ik drie Michelinsterren. Ik was er al zo dichtbij. Maar door al dat gedoe met NH Hotels heb ik het niet gehaald’, aldus Jalhaij in De Telegraaf.

Jalhaij verraste de hele culinaire wereld toen hij in juni zijn vertrek bij Vermeer aankondigde. Het kooktalent leek op zijn plaats bij Vermeer en zou volgens insiders mogelijk op weg zijn naar zijn derde ster. Plotseling kondigde hij zijn vertrek aan.

Lange tijd zweeg Jalhaij over zijn afmars. Nu laat de kok in De Telegraaf weten een conflict te hebben met NH, de eigenaar van Vermeer. Jalhaij: ‘Ik lag overhoop met het management van NH. Ik wil namelijk geen concessies doen aan de commercie. En straks hoeft dat ook niet.’

Vermeer stelde intussen Chris Naylor aan als opvolger van Jalhaij. Naylor kwam in september over van Le Cirque, het restaurant bij het Fortis Theater in Scheveningen.. Daar kookte de Brits onder leiding van Robert Kranenborg, oud-kok van het inmiddels failliete Vossius. Onlangs liet Michelin ontvallen dat de wisseling van de culinaire wacht zeer waarschijnlijk één en mogelijk zelfs twee sterren gaat kosten.

Reageer op dit artikel