nieuws

Tv-kok Gordon Ramsay wil voetbalclub kopen

Restaurant

Gordon Ramsay wil een voetbalclub kopen. De Britse topkok zegt na zijn restaurantloopbaan graag president te willen worden bij de Schotse betaald voetbalclub Morton. De voorzitter van Morton, Douglas Rae, heeft Ramsay gewaarschuwd.

Rae zegt dat er over verkoop van Morton alleen valt te praten wanneer het geld ten goede komt van de locale gemeenschap. De afgelopen twee jaar heeft de voorzitter volgens eigen zeggen al twee potentiële investeerders afgewimpeld.

Ramsay, die in zijn jeugd voetbalde voor de grootste Schotse profclub Glasgow Rangers, zegt Morton graag te willen kopen wanneer hij uit de restaurantbusiness stapt. Hij heeft inmiddels adviezen ingewonnen bij David Murray, de steenrijke eigenaar van Glasgow Rangers.

Ramsay zegt overtuigd te zijn dat hij het naar de tweede divisie afgegleden Morton weer naar de Schotse top kan leiden. ‘Morton is mijn eerste keus omdat mijn vader er altijd supporter van was. Verder is de club mij geadviseerd toen ik als jeugdspeler weg moest bij Glasgow Rangers’, aldus Ramsay in de Britse krant The Sun.

Reageer op dit artikel