nieuws

Veel belangstelling voor fifteen in amsterdam

Restaurant

Ruim 400 jongeren willen graag tot kok worden opgeleid in het restaurant Fifteen Amsterdam, de eerste eetgelegenheid van televisiekok Jamie Oliver in Nederland. De Brit is de initiator van dit project. In Londen startte hij al eerder een gelijknamig restaurant waarin kansarme jongeren worden opgeleid tot kok.

Gezien het animo spreekt de Britse tv-kok jongeren aan. Toch zal hij zelf maar af en toe opduiken in zijn restaurant, zo laat een woordvoerster namens het project Fifteen weten. Voor de begeleiding van de jonge studentkoks en de leiding van de keuken van Fifteen Amsterdam is de organisatie op zoek naar de Nederlandse Jamie Oliver. Met een drietal topkoks van gerenommeerde bedrijven zijn gesprekken gaande. Namen kan de woordvoerster niet noemen.

Uiteindelijk mogen straks 15 jongeren de koksbuis aan trekken en in de leer gaan bij de Nederlandse Jamie. In samenwerking met Stichting Educatief Onderwijs en ROC Amsterdam zullen ze een verkorte koksopleiding van een jaar krijgen. Daarbij worden ze gevolgd door de camera’s van Net 5. Deze zender brengt vanaf september het wel en wee van het opstarten van het restaurant in beeld. Vanaf augustus gaat de training van de jonge kooksterren van start. Momenteel worden nog 200 kandidaten gescreend. Naast de leeftijd van 16 tot 24 jaar moeten ze gemotiveerd zijn om het koksvak onder de knie te krijgen. Een pakhuis aan de Oostelijke Handelskade is vanaf november 2004 de locatie van Fifteen Amsterdam.

Reageer op dit artikel