nieuws

Vliegende start Fifteen Amsterdam

Restaurant

Restaurant Fifteen Amsterdam krijgt dagelijks zo’n tweehonderd reserveringsaanvragen binnen via 0900-FIFTEEN. In januari bezochten bijna vijfduizend gasten het hoofdstedelijke restaurant. Dat zegt Sarriel Taus, oprichter van het restaurant.

Taus spreekt over een ‘buitengewoon succesvolle start’ van Fifteen Amsterdam. Taus: ‘In de traditioneel zeer rustige maand januari hebben wij bijna vijfduizend gasten mogen verwelkomen in ons restaurant. Dagelijks krijgt ons call center via 0900-FIFTEEN 150 tot tweehonderd telefonische reserveringsaanvragen te verwerken. Onze leerlingen zijn zeer gemotiveerd en ontwikkelen zich tot echte keukentalenten.’

Verder laat Taus weten dat de meningsverschillen met IMCA Vastgoed over de verhuur van het pand ‘naar tevredenheid van alle partijen zijn gladgestreken’. Eerder deze week werd ten onrechte gemeld dat de onenigheid zou gaan over de verkoop van het Pakhuis Amsterdam.

Fifteen in Amsterdam van de Engelse tv-kok Jamie Oliver ging dinsdag 14 december open. De ‘hot-kok’, ook wel The Naked Chef genoemd, verrichtte zelf de opening van het etablissement op het Jollemanhof, dat tevens een opleidingsprogramma is voor werkloze jongeren. De Nederlandse initiatiefnemers zijn Sarriel Taus en Coen Alewijnse. De chef-koks Ben van Beurten en Bastiaan Doesburg leidden achttien geselecteerde leerlingen op. Het zijn jongeren tussen de 16 en 24 jaar met een voorliefde voor lekker eten.

Reageer op dit artikel