nieuws

Wijnmagnaat Ernest Gallo overleden

Restaurant

De Amerikaanse wijnmagnaat Ernest Gallo, die samen met zijn broer Julio een van de grootste wijnbouwbedrijven ter wereld opbouwde, is dinsdag op 97-jarige leeftijd overleden.

Wijnmagnaat Ernest Gallo overleden

Volgens een woordvoerder van de familie is Gallo een natuurlijke dood gestorven in zijn huis in het Californische Modesto. Hij overleefde zijn jongere broer Julio, die in 1993 bij een auto-ongeluk overleed, en zijn tien jaar jongere broer Joseph, die vorige maand heenging. Ernest Gallo droeg pas in 2001 de leiding over aan zijn zoon Joseph E. Gallo. Hij zou op 18 maart 98 jaar zijn geworden.

4600 werknemers

Als zoon van Italiaanse immigranten richtte Ernest Gallo, nadat de drooglegging in de Verenigde Staten was afgeschaft, samen met Julio in 1933 E. & J. Gallo Winery op. Ernest nam de marketing voor zijn rekening terwijl Julio de productie overzag. Het bedrijf groeide door moderne manieren van adverteren en reclame maken uit tot een van de grootste wijnproducenten ter wereld. E. & J. Gallo Winery telt nu meer dan 4600 werknemers en verkoopt wijnen in ongeveer negentig landen.

Duurdere kwaliteitswijnen

Na de Tweede Wereldoorlog wist Gallo wijnen populair te maken bij het grote Amerikaanse publiek door ze betaalbaar te houden. Ook werden spotjes uitgezonden op televisie en gebruikte Ernest Gallo onder meer billboards om zijn producten aan te prijzen. Later richtte het bedrijf zich steeds meer op duurdere kwaliteitswijnen.

Eigen glasfabriek

Verder waren de broers innovatief in de productie en verkoop van wijnen. Zo hadden ze een eigen glasfabriek voor de productie van wijnflessen, pakhuizen en distributiekanalen.

Gewelddadige dood

De Californische wijnmagnaat verscheen zelden in publiciteit. Volgens zijn omgeving had dat te maken met de gewelddadige dood van zijn ouders. Zijn vader Joseph schoot, twee maanden voordat de broers hun wijnbedrijf oprichtten, zijn vrouw Susie dood en daarna zichzelf dood.

Zeventig miljoen flessen

E. & J. Gallo Winery is met een jaarlijkse verkoop van meer dan zeventig miljoen flessen de op een na grootste wijnproducent ter wereld, na Constellation Brands. Het is de grootste wijnproducent in familiebezit ter wereld. Ernest Gallo laat vijf kleinkinderen en drie achterkleinkinderen achter. Zijn oudste zoon David en vrouw Amelia overleden al eerder. Het familiefortuin wordt geschat op 1,3 miljard dollar.

Wijnmagnaat Ernest Gallo overleden

Reageer op dit artikel