nieuws

Cateraar wil wereldrecord verbreken

Restaurant

Maison Luuk Exclusieve Catering wil het wereldrecord champagneglazen stapelen verbreken. Bovendien wil cateraar annex restaurateur Luuk Broos het evenement terug naar Nederland halen. Vorig jaar verbrak Broos het record nog in een winkelcentrum in Duitsland.

Cateraar wil wereldrecord verbreken

Tijdens de opening van de Zeelandhallen Goes op 12 september a.s. wordt door Broos en zijn medewerkers een 41.664 glazen tellende champagnepiramide gebouwd waarmee het wereldrecord moet sneuvelen. Vorig jaar vestigde de cateraar het wereldrecord met 39.711 champagneglazen. Ofwel een ruim zeven meter hoge pyramide van 61 etages met een gewicht van 7.942 kilo. Dit evenement vond plaats in het megawinkelcentrum CentrO in Oberhausen.

Nu wil Broos het wereldrecord champagnepyramide bouwen weer naar Nederland halen. Aan de wereldrecordpoging is een goed doel gekoppeld, sport- en bewegingsactiviteit voor de aangepaste sport in Zeeeland. Tijdens de opbouw van de pyramide dragen Zeeuwse gehandicapten hun steentje bij. Na het spektakel worden de champagneglazen verkocht voor 2 euro, waarvan 1 euro naar het goede doel gaat.

Mogelijk dat het wereldrecord van Broos negen dagen later op 21 september alweer sneuvelt want in het PWA Silverdome in Zoetermeer wil Eventinvest 50.116 glazen stapelen. Voorafgaand is er een gala charity diner ten bate van de Doe Een Wens Stichting. Eventinvest wil met haar partners de opbrengsten van het evenement doneren aan de stichting.

Reageer op dit artikel