nieuws

De Leest dag vaker dicht

Restaurant

Toprestaurant De Leest in Vaassen gaat vanaf dit jaar een dag per week vaker dicht. Voortaan is het tweesterrenrestaurant iedere zondag en maandag gesloten. Dat laat eigenaar Jacob Jan Boerma laten op de Horecava in Amsterdam.

De Leest dag vaker dicht

‘Meer rust moet voor meer kwaliteit zorgen. We zijn vier jaar geleden begonnen met het restaurant en waren alleen op de zondagen dicht. Door de maandag eruit te gooien biedt het voor ons team meer mogelijkheden om te werken aan kwaliteit’, aldus Boerma tijdens het jureren van het Nationaal Kampioen Kok, klasse vanaf 25 jaar.

Grote partijen

Boerma maakt wel uitzonderingen op de nieuwe regel. ‘Voor grote partijen zijn we wel open op zondag of maandag. Het mooie is dat we nu veel kunnen deelnemen aan proeverijen en workshops. Die worden veelal op maandag gehouden. Dit soort activiteiten komen de kwaliteit ook weer ten goede’, Boerma.

Reageer op dit artikel