nieuws

Engelse topkok in zee met Chelsea

Restaurant

Marco Pierre White, één van Engelands bekendste chef-koks, gaat een restaurant openen op Stamford Bridge, het stadion van voetbalclub Chelsea.

Engelse topkok in zee met Chelsea

Marco’s, zoals het restaurant gaat heten, opent eind september haar deuren. De zaak kan 75 gasten herbergen en zal een klassieke menukaart hanteren met Franse, Italiaanse en Engelse invloeden. ‘Het wordt een restaurant zoals ik zelf graag zou bezoeken, met alleen maar gerechten die ik lekker vind’, zegt de flamboyante chef in het Engelse culinaire magazine Caterer.

Hij was de eerste en jongste Britse chef met drie Michelinsterren, maar inmiddels kookt de 45-jarige White niet meer zelf. Hij heeft een serie restaurants in beheer en is als adviseur in dienst bij cruisemaatschappij P&O.

White vecht al jaren een persoonlijke vete uit met Gordon Ramsay, die in het verleden commis was in de keuken van White. In één van zijn kookboeken plaatste hij een foto van een jonge Ramsay, in tranen nadat White hem had uitgefoeterd na het maken van een fout.

Hun ruzie nam in 1998 slapstick-achtige vormen aan, toen Ramsay White ervan beschuldigde het reserveringsboek uit Ramsays restaurant Aubergine te hebben gestolen. Zelfs in zijn autobiografie haalt Ramsay de kwestie aan. Begin dit jaar gaf hij toe de diefstal zelf in scene te hebben gezet om White zwart te maken, en nu wil de laatste Ramsay aanklagen.

Beiden hebben een aantal seizoenen meegewerkt aan het tv-programma Hell’s Kitchen, waarin ze tekeer gaan tegen jongere vakgenoten. De stijl waar Ramsay zo bekend mee is geworden heeft hij van zijn vroegere leermeester: White stond erom bekend zelfs gasten scheldend zijn restaurant uit te jagen als hun commentaar hem niet beviel.

Reageer op dit artikel