nieuws

Geef gastheer hoofdrol in tv-serie

Restaurant

Net als haar vader Leo, ziet Ingrid van Eeghem dat niet de gastheer maar vooral de kok in het middelpunt van de belangstelling staat. ‘Daarvoor is maar één oorzaak: de enorme media-aandacht voor het koksvak. Hoogste tijd dus om een gastheer de hoofdrol in een serie te geven’.

Geef gastheer hoofdrol in tv-serie

De eigenaar van het Eindhovense toprestaurant De Karpendonkse zegt dit in een interview met Horeca.nl, het magazine van het Horeca Branche Instituut. ‘Kijk maar naar televisie-uitzendingen als Mijn tent is Top van Herman den Blijker. Zelfs in een programma waarin het om een team van medewerkers draait, komt de man in de witte jas veruit het vaakst in beeld’.

‘Mensen hebben vaak geen idee dat het vak meer inhoudt dan alleen het sjouwen met borden’, zegt Van Eeghem. Maar er komt veel meer bij kijken. ‘Je zorgt voor een vlotte bediening, stelt passende wijn-spijs combinaties samen en brengt je warenkennis over op gasten. En het allerbelangrijkste: je zorgt voor de perfecte ambiance’.

Van Eeghem probeert binnen het Gastvrijheidsgilde het gastheerschap meer in de publieke belangstelling te krijgen. Televisie zou net als bij de chefs een steentje kunnen bijdragen, denkt ze. ‘Ons vak zit vol afwisseling en een tv-serie met een gastheer als hoofdrolspeler zou een groot succes kunnen worden.’

Zie ook

Reageer op dit artikel