nieuws

Omwonenden houden verbouwing Fat Duck tegen

Restaurant

Vermaard driesterrenrestaurant The Fat Duck in Bray, Engeland, wil verbouwen. Buurtbewoners zijn niet blij met de aanwezigheid van één van Europa’s beste restaurants, en willen de verbouwing tegen houden. ‘Ik snap er niets van’, roept chef-kok Heston Blumenthal.

Omwonenden houden verbouwing Fat Duck tegen

De beroemde chef en eigenaar van The Fat Duck had in 1999 al een aanvraag ingediend voor de verbouwing. Die werd toen goedgekeurd, maar Blumenthal liet die vergunning verlopen voordat de bouw begonnen was.

Vorig jaar diende Blumenthal exact dezelfde aanvraag in, en hij snapt niet waarom de omwonenden nu ineens moeilijk doen. ‘Het restaurant wordt niet uitgebreid, er zullen niet meer gasten komen. Ik snap niet wat het probleem is,’ laat de sterrenchef via een woordvoerder weten in het Engelse tijdschrift Caterer.

Blumenthal wil graag het dak aan de achterkant uitbouwen, de wijnkelder uitbreiden en achter in de tuin een opslagruimte bouwen zodat de keuken uitgebreid kan worden.

Zijn probleem is dat het restaurant aan een krap straatje staat, in een idyllisch, middeleeuws plattelandsdorp. Omwonenden zijn de verkeerschaos, luidruchtige gasten en luchtjes uit de keuken meer dan zat.

De gemeenteraad beslist binnekort opnieuw over Blumenthals aanvraag.

Bray herbergt overigens nog een driesterrenrestaurant: Waterside Inn.

Meer berichten over The Fat Duck:

Reageer op dit artikel