nieuws

Overgang Binnerts naar Rusland op laag pitje

Restaurant

De bekende chef-kok Imko Binnerts is dicht bij een overgang geweest naar een luxueus hotel in de Russische badplaats Sochi. De onderhandelingen zijn nog niet stopgezet, maar ‘een moeilijk functionerende overheid’ ligt dwars.

Overgang Binnerts naar Rusland op laag pitje

Binnerts werd in december 2006 benaderd door het Grand Hotel Rodina in Sochi, om voor een periode van zeven maanden te koken in het topbedrijf. Na een verblijf van vijf dagen in maart dit jaar, startte de onderhandelingen.

‘Die verliepen moeizaam, omdat ik geen werkvergunning kreeg van de lokale overheid. De onderhandelingen zijn nog niet stopgezet’, aldus Binnerts, die enthousiast spreekt over Sochi, de plaats waar in 2014 de Olympische Winterspelen plaatsvinden.

Binnerts: ‘Sochi is een mondaine badplaats met een klimaat vergelijkbaar met Zuid-Frankrijk. De zomers zijn erg lang en het is dé badplaats van Rusland. Er wordt enorm geïnvesteerd de laatste tijd. De stad ademt een internationale sfeer met een lange boulevard vol met horecabedrijven’.

Naast de aanbieding uit Rusland heeft Binnerts nog twee ijzers in het vuur. Het gaat om een ‘groot project in Amsterdam’ en een zaak ‘in de regio Amsterdam’. Laatste genoemde lijkt de meest serieuze optie voor de viskok om aan de slag te gaan. ‘Binnen nu en een maand verwacht ik antwoord. Maar ik sta open voor allerlei aanbiedingen’.

Reageer op dit artikel