nieuws

Van Baars naar Herberg van Smallingerland

Restaurant

Thom-Gabie van Baars wordt de nieuwe chef-kok van restaurant De Herberg van Smallingerland in Rottevalle. Van Baars komt over van Landgoed Lauswolt, waar hij ‘zijn culinaire inspiratie niet volledig kon ontplooien’.

Van Baars naar Herberg van Smallingerland

Van Baars geeft aan moeite te hebben met de terugkeer van Marc van Gulick naar Landgoed Lauswolt. Van Gulick kwam begin dit jaar over van De Hoefslag en maakte deze week bekend zich meer met de keuken te bemoeien.

‘Er ontstond een situatie van twee kapiteins op één schip. Onze visie verschilt toch wat. Marc wilde zijn eigen gerechten van voor zijn vertrek naar De Hoefslag weer voeren, terwijl ik mijn eigen kookstijl wilde behouden. Mijn kookstijl is iets meer vooruitstrevend, Marc houdt meer van de klassieke keuken’, licht Van Baars toe.

Van Baars krijgt bij De Herberg van Smallingerland de vrije hand in de keuken. Selfmade man Freddy Bult zal in de toekomst meer als patron optreden en zich meer gaan bezighouden met ondernemerstaken. ‘Het klikt goed met Van Baars en wij denken hetzelfde over koken’, aldus Bult over de komst van Van Baars.

Bult wil met Van Baars graag de Top-100 in van Lekker. ‘We hebben de ambitie om onze kwaliteit uit te bereiden. Daarbij houden we de prijs-kwaliteitverhouding goed in de gaten’, aldus Bult, die voorzitter is van Friesland Culinair en met zijn restaurant over een Bib Gourmand van Michelin beschikt.

Zie ook

Reageer op dit artikel