nieuws

‘Beste koks herkenbaar aan bankrekening

Restaurant

De top vijftig van beste restaurants ter wereld zou niet tot stand moeten komen door beoordelingen van culinair journalisten, maar hoeveel geld ze verdienen met hun restaurant. ‘De beste koks zijn herkenbaar aan hun bankrekening’, vond voormalig sterrenchef Albert Roux tijdens het debat in hotel The Grand in Amsterdam.

‘Beste koks herkenbaar aan bankrekening

Albert Roux oogstte met zijn opmerking bijval van de andere chefs. In het kader van de culinaire manifestatie ‘Stars, Food & Art’ discussieerden een achttal Franse en Nederlandse sterrenkoks over de hedendaagse gastronomie onder leiding van culinair journalisten Alain Caron en Nicolas Rabaudy.

Idols-verkiezing
Toen Rabaudy stelde dat de ranglijst van 50 beste topkoks belangrijk is, kreeg hij tegengas van de aanwezige Franse chefs. ‘Het lijkt wel een idols-verkiezing van popsterren’, vond de Franse twee sterrenkok Michel Sarran.

Angelsaksische jury
De sterrenkok vroeg zich hardop af waarom journalisten de ranglijst moet samenstellen. ‘Wie zegt dat dit de beste restaurants ter wereld zijn? Hoe zit het met de Boliviaanse en Zuid-Ameikaanse chefs? Zijn die ook bezocht?’. Zijn Franse collega’s vielen hem bij. De Franse culinair journalist Nicolas de Rabaudy erkende dat de jury van de lijst Angelsaksisch is.

Reageer op dit artikel