nieuws

Eerste bokbierbeker voor restaurantbaas

Restaurant

Gert Jan Hageman van restaurant De Kas in Amsterdam is de winnaar van de eerste HerfstBockaal, een speciale prijs ter promotie van bockbier. Hageman krijgt de prijs omdat hij zich met zijn zaak extra inzet voor seizoensproducten.

Eerste bokbierbeker voor restaurantbaas

Hageman krijgt 17 september de HerfstBockaal overhandigd, tijdens de presentatie van herfstbockbieren door bij het Centraal Brouwerij Kantoor (CBK) aangesloten brouwers.

‘We zochten naar een aansprekend figuur en hadden er een paar op het oog. Het is Hageman geworden, omdat hij zich met zijn restaurant extra inzet voor streekproducten’, aldus directeur Jack Verhoek van het CBK.

Aziatische keuken

Bockbier is met 7 miljoen liter het meest gedronken speciaalbier in het najaar. Het CBK wijst erop dat het bier prima combineert met gerechten uit de Aziatische keuken, in marinades, sauzen en met wild en gevogelte.

Op 17 september presenteren de acht CBK-brouwerijen hun bockbier aan de pers. De brouwerijen zijn Alfa, Bavaria, Budelse Brouwerij, Grolsch, Gulpener Bierbrouwerij, Heineken, InBev Nederland en Lindeboom. Deze brouwerijen zijn goed voor ruim 99 procent van de totale bierproductie in ons land.

Reageer op dit artikel