nieuws

Jannis Brevet Chef van het Jaar

Restaurant

Jannis Brevet van restaurant Inter Scaldes in Kruiningen is maandagavond uitgeroepen tot Chef van het Jaar. De inspecteurs roemen Brevet omdat ‘zijn toko goed loopt’ en de hoofdrolspeler zelf ‘fenomenaal in zijn vel zit’.

Jannis Brevet Chef van het Jaar

‘Rustige jongen. Weinig pr. Journalisten ziet hij niet zitten. De toko loopt goed. Deze jongeman zit fenomenaal in zijn vel’. Organisator Jan van Lissum bouwde tijdens de Nacht van GaultMillau de spanning flink op met zijn lyrische woorden. Die waren voor de topkok uit Zeeuws-Vlaanderen.

Erkenning

Brevet soms enkele minuten na afloop nog wat beduusd om zich heen te kijken. ‘Ik ben verbaasd’, was zijn eerste reactie. ‘Er zijn zoveel goede collega’s. Nee, dit had ik niet verwacht. Het is een geweldige erkenning en een goede opsteker. Ook het puntenaantal van negentien (op een schaal van twintig, red.) is prachtig. Toch een puntje meer dan vorig jaar’.

De titel Chef van het Jaar is bestemd voor de chef die GaultMillau het afgelopen jaar in het bijzonder is opgevallen. Dit is de hoogst haalbare titel die kan worden toegekend. De titel wordt ieder jaar aan een andere chef uitgereikt.

Zie ook:

» Jonnie Boer Chef van het Jaar 2005

Let op: extra nieuwsbrieven

November gidsenmaand. De internetredactie van Misset Horeca brengt de komende maand alle nieuwtjes over de culinaire gidsen op onze site en in onze nieuwsbrieven. Nog geen nieuwsbriefabonnee? Schrijf u nu in.

Reageer op dit artikel