nieuws

Kritiek op diners bij cabaretvoorstellingen

Restaurant

Cabaretiers uiten stevige kritiek op businessarrangementen waarbij theatergasten voorafgaand aan de voorstelling uitgebreid dineren. Dat laten de bekende cabaretiers Freek de Jonge, Viggo Waas en Sara Kroos weten.

Kritiek op diners bij cabaretvoorstellingen

‘We willen voor een breed, gemêleerd publiek optreden. Ook zakenmensen kunnen toch gewoon kaartje kopen?’, stelt Viggo Waas van NUHR in Dagblad De Pers.

Cabarettalent Sara Kroos is ook tegen het verkopen van voorstellingen als onderdeel van businessarrangementen. ‘Het elitaire groepskuddegedrag staat mij tegen. Het is voor een cabaretier heel vervelend om te spelen voor een zaal met groepen die eerst zijn ween dineren of indrinken’.

Freek de Jonge: ‘Dat wordt wel steeds moeilijker door businessarrangementen en ook zakenmensen en handelaren die grote partijen opkopen’.

Reageer op dit artikel