Restaurant Vermeer op de schop

Restaurant Vermeer op de schop

Het Amsterdamse Restaurant Vermeer wordt verbouwd. De met één Michelinster bekroonde eetgelegenheid krijgt een wat moderner interieur met een vleugje NH-stijl.

Dat laat topman Arco Buijs van NH, de eigenaar van het restaurant, weten. De verbouwing vindt plaats in de relatief wat rustiger maand januari. Buijs denkt dat de eetgelegenheid een week of drie dicht gaat.

Over de exacte veranderingen is nog geen besluit genomen. ‘De architect legt de laatste hand aan onze wensen. Het restaurant zal meer van deze tijd worden, met een mooier interieur met lichte kleuren’, aldus Buijs.

Buijs: ‘De ruimtes in het restaurant willen we wat beter gaan benutten. Het restaurant moet moderner worden en iets meer de stijl van NH krijgen. Al met al wordt het allemaal wat attractiever’.

Restaurant Vermeer is gevestigd aan de Prins Hendrikkade, schuin tegenover het Centraal Station van Amsterdam. Chef-kok is de Brit Chris Naylor, die de kooktaak enkele jaren geleden overnam van Pascal Jalhaij. Het restaurant heeft één Michelinster, staat op plaats 22 in Lekker en telt 17 GaultMillau-punten.

Zie ook

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.