nieuws

Topkoks in strijd tegen honger

Restaurant

52 Nationale en internationale chef-koks van niveau hebben ieder een recept voor een wereldgerecht gedoneerd voor het kookboek ‘Topkoks voor Thuiskoks’. De opbrengst gaat grotendeels naar een schoolvoedselprogramma in Malawi.

Topkoks in strijd tegen honger

In de groep deelnemende chef-koks bevinden zich klinkende namen als Herman den Blijker, Jonnie Boer en Jamie Oliver. Allemaal gaven zij hun favoriete wereldgerecht, dat zonder ingewikkelde trucs door iedereen thuis te maken is.

‘Topkoks voor Thuiskoks’ is onderdeel van de Nederlandse afdeling van het World Food Programme (WFP) van de Verenigde Naties. Speerpunt van het Nederlandse WFP is het voedselproject op scholen in Malawi.

Drie maanden eten

Het boek is grotendeels belangeloos door alle betrokkenen gemaakt, waardoor van de opbrengst van elk verkocht boek een kind in het land in Zuidelijk Afrika drie maanden kan eten.

Volgens de VN is honger de grootste bedreiging voor de wereldgezondheid. Groter dan AIDS, malaria en tuberculose bij elkaar. Het WFP verzorgde in 2006 één maaltijd per dag voor 16,6 miljoen kinderen in 72 landen, waarvan bijna een half miljoen in Malawi. Dit jaar wil het WFP het totale aantal uitbreiden naar 50 miljoen.

Reageer op dit artikel