nieuws

Van Dieten nieuwe chef Le Cirque

Restaurant

Ruben van Dieten wordt per 1 november chef-kok in het Scheveningse restaurant Le Cirque. Zijn benoeming volgt op de aankondiging vorige week van topkok Robert Kranenborg dat hij een stap terug doet in de keuken van het sterrestaurant.

Van Dieten nieuwe chef Le Cirque

Dit maakte Maarten van Nispen, woordvoerder van Stage Entertainment waar Le Cirque eigendom van is, zondagavond bekend aan de redactie van Missethoreca.nl.

Van Dieten is nu nog patron-cuisinier van restaurant Dining in Den Haag. Bij Le Cirque volgt hij Luc Kusters op, die in Amsterdam een eigen zaak wil openen.

‘Het is een grote uitdaging om in een culinair Mekka als Le Cirque te gaan werken’, zegt Van Dieten. ‘Ik heb bewondering voor Kranenborgs kookstijl. Zelf ben ik op klassieke leest geschoold, en zal dat doorzetten. Ik ben wars van geleitjes of schuimpjes, die zul je op de borden in Le Cirque niet zien.’

Van Dieten verwacht dat met het vertrek van Kusters en het terugtreden van Kranenborg ook andere leden van de witte brigade voor een ander bedrijf zullen kiezen. Vanuit Dining, waar nog geen vervangend chef-kok voor is gevonden, neemt hij in ieder geval zijn sous-chef Roy Snijder mee.

Gentlemans agreement

Volgens van Nispen was het terugtreden van Kranenborg uit de dagelijkse gang van zaken in de keuken van het restaurant een ‘gentlemans agreement’ tussen Kranenborg en Joop van den Ende, gemaakt vóór de beroemde chef bij Le Cirque begon.

Nu Kranenborg zijn vakkennis niet alleen voor Le Cirque inzet, en nadat Kusters had aangegeven een eigen zaak te willen openen, moest een waardig chef gevonden worden.

Van Dieten gaat nu samen met de nieuwe restaurantmanager Eduard van der Toolen invulling geven aan de culinaire reputatie van Le Cirque. De twee hebben eerder samengewerkt bij restaurant Savelberg in Voorburg, waar Van Dieten sous-chef en later chef-kok was en Van der Toolen gastheer.

Zie ook:

Reageer op dit artikel