nieuws

Boer naast Herman bij Knoopjelos

Restaurant

Culinair genootschap Knoopjelos maakte deze week de winnaars van de jaarlijkse gelijknamige awards bekend. Voor het eerst in vijf jaar staat Jonnie Boer weer op één, naast Sergio Herman, die de eerste plek voor het vijfde opeenvolgende jaar bezet.

Boer naast Herman bij Knoopjelos

Het genootschap van culinair genieters recenseert al jaren restaurants, en deelt elk najaar in aanloop naar de ‘gidsenmaand’ awards uit in de categoriën Beste Chef-kok, Beste Gastheer en Beste Sommelier.

De categorie Beste Chef-kok wordt, hoe kan het ook anders, aangevoerd door de iconen van de huidige Nederlandse gastronomie: Jonnie Boer en Sergio Herman. Voor Herman betekent dit de vijfde opeenvolgende eerste plaats, waarmee hij zijn lustrum volmaakt. Op plaats drie staat Ronald Tausch van Linnen in Oisterwijk.

Ook de top in de categorie Beste Gastheer is hetzelfde als vorig jaar: Geoffrey Hendrikse van Oud Sluis is volgens Knoopjelos nog steeds ‘het grootste talent onder de maîtres in Nederland’. Plek twee is ook net als bij de awards 2007 voor Alwin Houwing van Linnen, Roy Pelgrim van Cordial in Oss verstoot Thérèse Boer van de derde plaats.

Op het gebied van wijn is Petro Kools van Da Vinci in Maastricht de beste. De categorie Beste Sommelier kent een compleet nieuwe top-drie ten opzichte van vorig jaar. De tweede plek is nu voor Roy Pelgrim, plaats drie voor Ronnie Brouwer van De Librije.

Voor het eerst dit jaar publiceert het genootschap op hun website een top-5, waar voorheen alleen de beste drie in elke categorie genoemd werden. Hieronder de volledige ranglijsten van de Knoopjelos Awards 2008:

De top-vijf Beste Chef-kok:

1. Jonnie Boer – De Librije (Zwolle)

1. Sergio Herman – Oud Sluis (Sluis)

3. Ronald Tausch – Linnen (Oisterwijk)

4. Margo Reuten – Da Vinci (Maasbracht)

5. Roger Rassin – Cordial (Oss)

De top-vijf Beste Gastheer:

1. Geoffrey Henderikse – Oud Sluis (Sluis)

2. Alwin Houwing – Linnen (Oisterwijk)

3. Roy Pelgrim – Cordial (Oss)

4. Peter Bruins – De Bokkedoorns (Overveen)

5. Thérese Boer – De Librije (Zwolle)

De top-vijf Beste Sommelier:

1. Petro Kools – Da Vinci (Maasbracht)

2. Roy Pelgrim – Cordial (Oss)

3. Ronnie Brouwer – De Librije

4. Geoffrey Henderikse – Oud Sluis (Sluis)

5. Edwin Raben – Wolfslaar (Breda)

Zie ook:

Reageer op dit artikel