nieuws

Restaurant bij nieuwe ijsattractie

Restaurant

De nieuwe sportattractie van Flevoland, het kunstijspaleis FlevOnice, krijgt een restaurant met verwarmd terras. FlevOnice is een openluchtijsbaan van maar liefst vijf kilometer lang en vijf meter breed, dwars door de natuur rond Biddinghuizen. Begin december gaat FlevOnice open.

Restaurant bij nieuwe ijsattractie

Tussen Biddinghuizen en het Veluwemeer is vijftig hectare Flevolandse klei omgeploegd en heringericht tot een multifunctioneel vrijetijdscomplex voor topsport en recreatie. Uniek is het tracé van vijf kilometer lang bestaande uit echt ijs, waar per winter minimaal honderd dagen kan worden geschaatst.

Het complex krijgt onder meer een restaurant ‘waar u na het schaatsen in gepaste atmosfeer kunt ontspannen en genieten van diverse lekkernijen’, staat te lezen op www.flevonince.nl. Het restaurant beschikt over een verwarmd terras en biedt uitzicht op het finishgedeelte van de baan.

Ook komt er langs het traject een authentieke koek en zopie. ‘Handen op de rug, de wind in het gezicht, wuivend riet en tussendoor warm worden in de koek en zopie’, zo laten de ambassadeurs en topschaatsers Jan Maarten Heideman en Rintje Ritsma weten op een regionale nieuwssite voor Oldebroek, de woonplaats van Heideman.

Reageer op dit artikel