nieuws

Week van de Smaak succesvol afgerond

Restaurant

De Week van de Smaak is een groot succes, stelt de organisatie en ambassadeur van het evenement Pierre Wind. Voor alle 1500 activiteiten was vanuit de bevolking en de media erg veel belangstelling, stellen ze.

Week van de Smaak succesvol afgerond

‘Er is op allerlei manieren gediscussieerd en aandacht geweest voor het verse product en de kleine producenten die deze producten maken’, vertelt Wind. ‘Als je ziet dat zelfs een satirisch programma als Koefnoen aandacht besteedde aan de Week van de Smaak dan kun je stellen dat het evenement is geland in Nederland.’

Volgens Jasper Vink, namens Biologica woordvoeder van het evenement, geven veel startende ondernemers aan dat ze dankzij de Week een duw in de rug hebben gekregen. ‘Ze kregen veel aandacht van lokale pers en ze noteerden goede bezoekersaantallen bij de activiteiten.’ Door de enorme belangstelling lag de website van het evenement er op de eerste dag, maandag, al direct een paar uur uit.

Verscheidene grote ondernemingen en instellingen hebben inmiddels voorzichtig interesse getoond om in 2008 nu wel deel te nemen aan de Week van de Smaak. Vink noemt Albert Heijn, Wereld Natuur Fonds, ASN Bank en een ziekenhuiscateraar. Toezeggingen zijn er nog niet.

Ook geven ondernemers aan dat ze willen samenwerken met een school, zoals boeren, tuinders, winkeliers en koks om zo het betere eetproduct te promoten. Dit in navolging van de actie Adopteer een Kok. Op vijf Brabantse scholen kwamen koks het kantinevoedsel verrijken met onder andere gezonde broodjes. Die koks willen de kantinemeesters leren om naast het worstenbroodje ook de gezonde snack in huis te halen.

‘Het gaat er om dat mensen op een positieve manier worden benaderd voor het verse product van de kleine producent die normaal niet veel aandacht krijgt. Daarom ben ik ook niet voor die vettax, want dan ga je weer met dat bestraffende vingertje wijzen op wat mensen fout zouden doen’, vindt Wind. ‘Er is niks mis met een gehaktbal, maar met mate.’ De Week van de Smaak werd zondag afgesloten met een groot straatontbijt in Valkenburg aan de Geul.

Reageer op dit artikel