nieuws

Overdadig gebruik van wasabi en ras el hanout

Restaurant

Wasabi en ras el hanout worden veel te vaak gebruikt in de topkeukens van Nederland. Dat en nog veel meer concludeert restaurantgids Lekker, op basis van zevenhonderd bezochte restaurants door ruim zeventig rapporteurs afgelopen jaar.

Overdadig gebruik van wasabi en ras el hanout

Als nieuwe ontwikkeling in de vaderlandse restaurants noemt Lekker onder meer de opkomst van scheermes en de granny smith. Wat verder opvalt is het overdadig gebruik van wasabi en ras el hanout, en de populariteit van de ‘drie bereidingen van’.

Bij de ‘drie bereidingen van’ is voorwaarde dat de chef de klassieke basis onder de knie moet hebben. ‘Anders ontstaat broddelwerk dat je liever niet op je bord ziet’, aldus Lekker.

Meer nieuwsberichten over Lekker:

Ranglijsten van Lekker 2008

Reageer op dit artikel