nieuws

Schietpartij in restaurant in Kampen

Restaurant

In grillroom en pizzaria De Haven in Kampen is in de nacht van zaterdag op zondag een 33-jarige man uit Kampen neergeschoten. De gevluchte dader schoot zichzelf na een klopjacht van politie iets verderop neer.

Schietpartij in restaurant in Kampen

Het schietincident vond plaats aan de vooravond van de nationale intocht van Sinterklaas in Kampen.

Beide neergeschoten mannen zijn zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Een 33-jarige man uit Kampen werd in het restaurant neergeknald door een 40-jarige stadsgenoot. Die vluchtte na zijn daad.

Hij werd daarbij achtervolgd door de politie. Nadat de politie drie waarschuwingsschoten had gelost, staakte de man zijn vlucht en schoot zichzelf in het hoofd. De toedracht van het schietincident in nog onbekend. Op lokale websites worden meerdere reden genoemd. Een daarvan is een afrekening in het criminele circuit. De politie wil deze lezing bevestigen noch ontkennen.

Reageer op dit artikel