Karel V scoort met soep op locatie

Het Utrechtse Grand Restaurant Karel V is succesvol met de verkoop van aspergesoep bij de Bilthovense aspergeteler Johan Buijs. Binnen drie weken verkocht Buijs al vijfhonderd potjes soep van het toprestaurant.

Dat laat chef-kok Jerry Bastiaan van Karel V weten. ‘Zonder verwachtingen zijn we begonnen met het maken van de soep, de asperges van Johan Buijs en de kennis van mijzelf. Na ruim drie weken staat de teller al op vijfhonderd potjes. De soep is 100 procent vegetarisch, gemaakt van hele asperges en te koop bij Johan Buijs’, aldus Bastiaan.

De hoofdbestanddelen van de soep zijn natuurlijk asperges (40 procent), groentebouillon (50 procent) en room (10 procent). De soep kost 5,95 euro per halve liter en is verkrijgbaar tot 23 juni bij aspergeteler Buijs aan de Soestdijkseweg in Bilthoven.

Karel V scoort met soep op locatie