nieuws

Bastiaan haalt Hollandse producten naar Dubai

Restaurant

Topkok Jerry Bastiaan laat voor zijn keuken in Dubai producten van Nederlandse topleveranciers overvliegen naar het olie-emiraat in het Midden-Oosten. Het gaat zo goed met zijn werkgever The Capital Club dat uitbreiding naar Bahrein én Europa in zicht is. En dat terwijl de luxe club in Dubai over enkele weken pas open gaat.

Bastiaan haalt Hollandse producten naar Dubai

Dat laat Bastiaan vanuit Dubai weten aan de internetredactie van Misset Horeca. De Utrechter werkt als Executive Chef de Cuisine voor de exclusieve The Capital Club in Dubai. Daarvoor kookte hij op hoog niveau voor restaurant Karel V in Utrecht.

‘De bekende Nederlandse leveranciers weten sinds ik hier ben de weg naar Dubai te vinden. De Lindenhoff in Baambrugge en Schmidt Zeevis uit Rotterdam behoren tot mijn vaste leveranciers’, aldus Bastiaan.

Bastiaan vervolgt: ‘Alles is hier te koop. Coquilles komen bij mij levend in de schelp binnen. Zojuist heb ik vijftien kilo truffels uit de Vaucluse binnen gekregen om te wekken. Het enige probleem wat je hier hebt is dat je bijna alles minimaal vier dagen vooruit moet bestellen. Er is hier geen voorraad’.

‘Transport op zichzelf is niet zo heel ingewikkeld, wel de papierwinkel eromheen. Gezondheidscertificaten, halal certificaten, productnummers laten aanmaken in Dubai voor aankomst, labels in Arabisch. Vanaf levering op Schiphol, inklaren in Dubai en levering bij mij in de club is nog geen 24 uur.’

Bastiaan werkt nu een half jaar aan de voorbereiding van The Capital Club en heeft het erg naar z’n zin. ‘De kwaliteit van het leven is hier vele malen beter dan in Nederland. De vrijheid hier in de Capital Club en de mogelijkheden binnen de groep met aankomende nieuwe clubs geven mij veel opportunities. In oktober dit jaar openen we een club in Istanboel en november in Bahrein’. Over enkele weken gaat de club in Dubai open.

Zie ook

Reageer op dit artikel