nieuws

Chefs aan de slag met ‘Vergeten vissen

Restaurant

De chefs van restaurant Meesters in Mijdrecht gingen op dinsdag 8 januari aan de slag met ‘vergeten vissen’ op de wereld ‘Markt’ op de Horecava. Ze kookten gerechten met schar en vongole. Het restaurant uit Mijdrecht geniet bekend vanwege hun gebruik van vissen die in een beetje in de vergetelheid zijn geraakt, ‘vergeten vissen.

Chefs aan de slag met ‘Vergeten vissen

Chef-kok Pjotr Rentinck en sous-chef André Out van Meesters waren uitgenodigd door vishandel Jan van As uit Amsterdam om te koken met vis van het seizoen zoals dat beschreven is in de boekenserie ‘Vis en seizoen’. Deze wordt uitgebracht door de versvishandel. Inmiddels zijn er vier delen uit deze reeks verschenen. Achterliggende gedachte is ‘Eet vis als het verantwoord is en niet als de vis met de voortplanting bezig is.’ Zo liet Wim van As namens de vishandel weten.

Naast de chefs van restaurant Meesters was de chef van Diga uit Amsterdam te gast. Hij maakte een gerecht met het buikvet van de tonijn, de torro.

Op woensdag 9 januari is er wederom een kookshow waar met seizoensvis wordt gewerkt. Van 15.30 tot 16.15 uur kookt Eelco ten Broeke van Fort Vijfhuizen.

Meer Horecava-nieuws:

Horecavadossier

Gaat u deze week, of wellicht al vandaag, naar de Horecava? Neem dan eerst een kijkje in ons speciale Horecava-dossier. Hier vindt u het dagprogramma, info over de speciale activiteiten & wedstrijden en uiteraard het laatste Horecavanieuws.

Reageer op dit artikel