nieuws

Ei brengt Jamie Oliver in verlegenheid

Restaurant

Jamie Oliver is behoorlijk in verlegenheid gebracht. In één zijn restaurants zijn eieren van legbatterijproducten ontdekt en dat terwijl Oliver structureel openlijk aandacht vestigt op het dierenleed in de kippenindustrie.

Een van zijn chefs van restaurant Fifteens in het Britse Cornwall kocht 360 legbatterij-eieren. Het nieuws haalde de voorpagina van diverse Britse kranten. Olivers commentaar was kort: ‘er gaan koppen rollen’.

Volgens een woordvoerder van Fifteen gaat het om een eenmalig incident. Jamie Oliver, die onder andere een Fifteen heeft in Amsterdam, werpt zich de laatste tijd meer op als tegenstander van de legbatterijproducten. Zo vergaste hij onlangs op tv kuikens, om te laten zien hoe mannetjeskippen door de industrie worden gedood.

Zie ook

Reageer op dit artikel