nieuws

Italiaans fastfood met smaak

Restaurant

Piadine’ is een nieuw concept waarmee Conceptslab uit Amsterdam de Nederlandse markt wil veroveren. Het gaat om een dubbelgeslagen pizzabroodje met gezonde en smaakvolle vulling. Twee Italiaanse chefs demonstreerden op de wereld ‘Markt’ op de Horecava hoe je een piadine bereidt

Italiaans fastfood met smaak

Van dun pizzadeeg maak je een ronde en platte bodem. Deze bak je gedurende een paar minuten op de grillplaat van 200 graden. Tijdens het bakken bestrooi je de pizza met verse ingrediënten als mozarella, tomaat en basilicum. Vervolgens vouw je de pizza dubbel en is het product klaar om te eten. ‘Italianen eten het op elk moment van de dag: ’s ochtends, als lunch, ’s avonds en tussendoor’, vertelt een van de chefs.

‘Het is Italiaans fastfood met smaak’, laat Marcello Supusepa van Conceptlab weten. Hij ziet potentie voor de piadine omdat het gezond en snel is en een goede Italiaanse smaak heeft. Van origine is de piadine een gerecht dat bekend stond als ‘armenbrood’ voor mensen met weinig geld.

Meer Horecava-nieuws:

Horecavadossier

Gaat u deze week, of wellicht al vandaag, naar de Horecava? Neem dan eerst een kijkje in ons speciale Horecava-dossier. Hier vindt u het dagprogramma, info over de speciale activiteiten & wedstrijden en uiteraard het laatste Horecavanieuws.

Reageer op dit artikel