nieuws

Bekende chefs gaan zorgcollega’s helpen

Restaurant

Tv-kok Pierre Wind en Pascal Jalhai (nu Marfo, voorheen onder andere restaurant Vermeer en Palace Hotel) gaan in samenwerking met Euro-Toques en Koninklijk Horeca Nederland (KHN) hun collega’s in zorginstellingen helpen. Doel is voornamelijk leren van elkaar.

Bekende chefs gaan zorgcollega’s helpen

Euro-Toques gaat het er ook om aandacht te vragen voor de noodzaak voor voldoende budget in instellingskeukens, omdat smakelijke en gezonde voeding belangrijk is. KHN verleent medewerking in het kader van haar 125-jarig bestaan, en mikt er dan ook op dat tijdens het evenement, dat onderdeel wordt van de Week van de Smaak, 125 instellingen deelnemen.

De ‘stuurgroep’ benadrukt dat het niet de bedoeling is instellingkoks te betuttelen, of om collega’s de les te lezen, maar om vanuit hun kookvisie samen met de instellingkok ervaringen uit te wisselen, en om er een culinair feestje van te maken voor de bewoners. Daarvoor roepen zij horecakoks en instellingen op zich aan te melden voor de actie.

Pascal Jalhai is bij Marfo met zijn restaurantervaring nu enige tijd bezig met het ontwikkelen van maaltijden voor zorginstellingen. Eén van de doelen van het nieuwe initiatief is dat de horecakoks de maaltijden die gezamenlijk bereid worden in de instelling, ook in hun restaurant op de kaart zetten, zodat hun gasten kunnen ervaren hoe er in de zorg gekookt wordt.

Klik hier voor meer info en aanmelden.

Reageer op dit artikel