nieuws

Hema blij met rookverbod horeca

Restaurant

Warenhuisorganisatie Hema is blij met het aanstaande rookverbod in de horeca, zei Rob Heesen, manager food & horeca van Hema, vorige week tijdens een congres over foodservice in Utrecht.

Hema blij met rookverbod horeca

‘In het verleden waren die restaurants van ons soms rookholen, waar het niet prettig verblijven is. Vandaar dat het rookverbod voor ons een prima zaak is’, aldus Heesen.

Vooruitlopend op het horecarookverbod, dat op 1 juli van kracht wordt, mag in de donderdag geopende volledig vernieuwde Hema in Groningen in het restaurant al niet meer worden gerookt. Rokers schrikken volgens Heesen gezinnen met kinderen af. Die klantenkring wil Hema juist gaan bedienen, schrijft supermarktvakblad Distrifood.

Onderzoek leerde Hema dat de clientèle van haar restaurants ofwel jong, ofwel ouder was dan de gemiddelde leeftijd van de klanten die de winkel bezoeken. Daar wil Hema wat aan doen. ‘Vaak blijven de klanten die we nu hebben te lang zitten, zeker voor het bedrag dat ze bij ons besteden’, aldus Heesen. ‘We willen meer gezinnen met kinderen in onze horeca zien.’

Gezinnen met kinderen hebben doorgaans een hoger bestedingsniveau en blijven niet zo lang zitten. ‘Dat verhoogt de rotatie en de omzet per stoel in het restaurant’, stelt Heesen. Waar het rookverbod minder graag geziene gasten afschrikt, is het juist aanleiding voor gezinnen om wél voor het Hema-restaurant te kiezen, vindt Heesen.

Meer berichtgeving over het rookverbod:

Reageer op dit artikel