nieuws

Horeca kan kiezen voor Station Soestduinen

Restaurant

Horecaondernemers die op zoek zijn naar leegstaande stationsgebouwen hebben er weer een kansrijk object bij. Station Soestduinen staat te koop. Het monumentale station wordt per inschrijving verkocht.

Horeca kan kiezen voor Station Soestduinen

Station Soestduinen werd tien jaar geleden uit de dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen (NS) gehaald. Belangstellenden kunnen deze week een bod uitbrengen.

Dit jaar zal de NS nog meer stationsgebouwen die niet meer in gebruik zijn van de hand doen, zegt een woordvoerder. ‘Als een station niet meer fungeert als station kunnen we het pand verhuren of verkopen.’

In heel veel panden zitten horecagelegenheden, kantoren, maar ook bijvoorbeeld een kinderdagverblijf, aldus de zegsman. Volgens de NS is de belangstelling voor de panden groot. ‘Soms verkopen we jaren niets, maar dit jaar staan er zes panden op de nominatie om van eigenaar te verwisselen.’

Reageer op dit artikel