nieuws

Ruim 60 nieuwe sterzaken in Frankrijk

Restaurant

Jonge koks rukken op in Frankrijk. Dat kan worden opgemaakt uit de nieuwe Michelingids voor de ‘culinaire grondlegger’ Frankrijk. Het land telt 529 restaurant met één of meerdere sterren. Bijna gelijk aan het aantal Bib Gourmand-zaken.

Ruim 60 nieuwe sterzaken in Frankrijk

In de nieuwe Franse Michelingids zien we één nieuwe zaak met drie sterren; Le Petit Nice in Marseille. Daar staat tegenover dat het Parijse restaurant Le Grand Véfour van drie naar twee sterren gaat.

Acht restaurant promoveerde tot twee sterren. Zes eetgelegenheden raakten hun tweede ster kwijt. Het totaalaantal tweesterrenzaken komt daarmee uit op 68.

Frankrijk telt 52 nieuwe restaurants met één ster. 47 restaurants raakten hun ster kwijt. Frankrijk bezit 435 restaurant met één ster.

De Michelininspecteurs merken op dat er naast de opkomst van jonge chefs ook een opmars is waar te nemen van ‘petites maisons’, kleine restaurants buiten de steden die niet altijd even makkelijk te vinden zijn.

Het aantal Bib Gourmand-restaurants in Frankrijk bedraagt 510. Dat aantal is bijna gelijk aan het aantal sterrenzaken; 529.

Tip

Download hier het complete persbericht met daarin alle mutaties.

Reageer op dit artikel