nieuws

Taliban kondigt horecaoffensief aan

Restaurant

De taliban gaat zijn vizier richten op de horeca. Restaurants in de Afghaanse hoofdstad Kabul zijn het nieuwe doelwit van de guerrillabeweging. Enkele dagen geleden was een groot comfortabel hotel het doelwit van aanslagen.

Taliban kondigt horecaoffensief aan

‘Wij zullen die restaurants in Kabul waar buitenlanders eten tot doelwit maken. Wij hebben op dit moment jihadisten in Kabul en zullen snel weer aanslagen op militair personeel en buitenlanders plegen’, waarschuwt een talibanwoordvoerder, meldt BN/DeStem.

Begin deze week vond er een bloedige aanslag plaats in een hotel. In het Serena Hotel, waar zich doorgaans veel buitenlandse gasten bevinden, vielen acht doden bij een aanslag. Inmiddels zijn vier mensen gearresteerd. Brein achter de aanslag zou Mullah Abdullah zijn.

Reageer op dit artikel