nieuws

Hoofdredacteur Nijssen van Lekker vertrekt

Restaurant

Guido Nijssen is niet langer hoofdredacteur van het toonaangevende restaurantblad Lekker. Het dienstverband van Nijssen met zijn werkgever Sanoma wordt op 15 april ontbonden. Guido Nijssen werkte 12,5 jaar voor Lekker waarvan zeven jaar als hoofdredacteur.

Hoofdredacteur Nijssen van Lekker vertrekt

Afgelopen weekend zijn restaurants uit Lekker per brief geïnformeerd over het vertrek van Nijssen. In de brief wordt gesproken over een organisatiewijziging. In de nieuwe organisatie is geen plaats meer voor Nijssen.

Uit de brief van Sanoma kan worden opgemaakt dat er een koerswijziging opkomst is. Momenteel wordt gewerkt aan aanpassingen in vorm en inhoud van Lekker, zo valt te lezen.

De nieuwe hoofdredacteur van Lekker wordt Makkie Mulder. Mulder is momenteel hoofdredacteur van het blad Delicious en werkte daarvoor onder andere voor VT Wonen en voor modebladen.

Guido Nijssen laat in een reactie weten teleurgesteld te zijn over het besluit, maar wil inhoudelijk niet veel kwijt over de kwestie. ‘Het is een mooie tijd geweest. Ik ga wat anders doen. Er zijn diverse aanbiedingen zowel binnen als buiten de branche. Sinds november zit ik thuis en heb daardoor sinds jaren weer eens een lege agenda. We wachten het wel af’, aldus Nijssen.

Hoofdinspecteur Wynand Vogel, waarmee Nijssen Lekker ventileerde in de branche, gaat wel door bij de restaurantgids. Vogel was nog niet in de gelegenheid te reageren op het vertrek van Nijssen.

Lekker wordt na de Michelingids gezien als meest invloedrijke restaurantgids van Nederland. De verschuivingen in de Lekker Top-100 zijn jaarlijks goed voor behoorlijke ophef binnen de restaurantwereld, niet in de minste plaats vanwege het omzetbelang dat hieraan gekoppeld zit. Veel koks kijken gespannen uit naar de maand november waarin de drie belangrijkste gidsen (Michelin, Lekker en GaultMillau) verschijnen.

Wouter Verkennis van Sanoma en uitgever van Lekker laat weten niet in te willen gaan op de reden van de breuk. Hij heeft alle vertrouwen in de nieuwe organisatie met Mulder als hoofdredacteur en vogel als hoofdinspecteur.

Verkennis meldt dat Lekker onderzoekt of het blad aangepast moet worden. ‘De ambiance in restaurants wordt steeds belangrijker. De vraag is of we daar meer aandacht aan moeten besteden. We vinden dat het allemaal iets moderner kan in benadering en uitstraling van het blad’.

Reageer op dit artikel