nieuws

Nijmeegs restaurant alleen nog open voor groepen

Restaurant

Geen tweetjes, drietjes of viertjes, zelfs geen achtjes meer voor het Nijmeegse restaurant De Belvédère. Het torenrestaurant met een prachtig uitzicht over de Waal, is sinds deze week alleen nog geopend voor groepen van minimaal tien personen.

Het besluit heeft te maken met problemen met de keukenbrigade, zegt Truus van de Sanden, al tien jaar eigenaresse van De Belvédère. Het blijkt voor haar heel moeilijk te zijn een goede chef-kok te vinden.

‘Ik had een goede, nieuwe chef-kok. We willen het restaurant naar een hoger niveau tillen. Maar op de laatste dag van zijn proefmaand, zegde hij op. Hij wilde de horeca uit. Daar sta je dan te kijken. Hij heeft nog een week doorgewerkt. Vervolgens is er een interim-kok begonnen, maar dat werkte niet’, aldus Van de Sanden in De Gelderlander.

Om ‘even rust in de tent te krijgen’, heeft de eigenaresse de samenwerking gezocht met de twee uitbaters van Wijnfort Lent, goede bekenden van Van de Sanden. ‘We zijn nu voorlopig alleen open voor groepen. Vorige week maandag hebben ambtenaren in De Belvédère gegeten, afgelopen weekend hadden we een huwelijksvoltrekking met een diner voor 28 mensen, en nog een huwelijk met 25 gasten. Deze week hebben we een lunch voor dertig personen. Dus De Belvédère draait gewoon door’, benadrukt Van de Sanden.

Voor komende zomer heeft ze volop plannen met het restaurant en vooral met het terras met een fabuleus uitzicht over de rivier. ‘Het is het op één na mooiste terras van Nederland’, aldus Van de Sanden. ‘Dat willen we meer gaan uitbuiten. Met onder meer barbecue- en Toscaanse avonden. En op zondag zal het terras deze zomer ook open zijn.’

Oorspronkelijk was de Belvédère een gewone waltoren, die omstreeks 1511 de naam Hoendertoren droeg. Uit die tijd stammen ook de grote kelders onder het gebouw, die nog tot 1818 in gebruik waren als kruitmagazijn.

Reageer op dit artikel