nieuws

Poldervaart coach bij Bocuse d’Or Europe

Restaurant

Patron-cuisinier Marco Poldervaart van De Gastronoom in Harlingen gaat Wim Klerks bijstaan tijdens diens deelname aan de kookwedstrijd Bocuse d’Or Europe. Poldervaart is onder andere oud-winnaar van de Gouden Koksmuts.

Poldervaart coach bij Bocuse d’Or Europe

De officiële coach spreekt van een eer om Klerks te begeleiden begin juli in Noorwegen tijdens de Bocuse d’Or Europe. ‘Wim en ik zijn beide lid van het Nationale culinaire team. We kennen elkaar goed en weten wat we aan elkaar hebben’, aldus Poldervaart.

Poldervaart vervolgt: ‘We kennen elkaar goed en weten wat we aan elkaar hebben. De voorbereidingen gaan veel tijd kosten, maar ik doe het graag. We moeten die trofee naar Nederland zien te halen’.

Vertrouwen

Poldervaart ondersteunt als officiële coach Klerks bij het voorbereiden van de wedstrijd. Tijdens het duel om de Bocuse d’Or Europe in het Noorse Stavanger is alleen Poldervaart bevoegd om Klerks bij te staan.

Wim Klerks laat weten geen beter coach te kunnen wensen. ‘In Stavanger heb ik graag iemand bij me die me kent en die weet hoe ik werk. Ik ken Marco en weet hoe hij werkt. Je kunt op elkaar vertrouwen. Dat is belangrijk in zo’n zware wedstrijd’.

Finale

Naast Poldervaart krijgt Klerks advies van André van Doorn, Hein Willemsen, Robert Kranenborg en Jean-Jacques Menenteau. Wanneer Klerks begin juli goed presteert in Noorwegen, mag hij begin volgend jaar deelnemen aan de grote finale in het Franse Lyon.

Reageer op dit artikel