nieuws

Restaurateur steunt zieke kinderen in Wit-Rusland

Restaurant

Joop Vendrik eigenaar van restaurant Het Braadspit in Maartensdijk, steunt zieke kinderen uit het Belousha, een dorp in Wit-Rusland dat ernstig is getroffen door de ramp in Tjernobyl (26 april 1986). Hij zamelt geld in voor een actie die onder andere moet leiden tot extra medische zorg.

Restaurateur steunt zieke kinderen in Wit-Rusland

Vendrik laat weten € 3200,- te hebben ingezameld. Dat geldt wil hij onder meer aanwenden om op 29 september met een bus richting het getroffen dorp af te reizen. Aldaar zullen 35 kinderen worden opgehaald die gedurende zeven weken in gastgezinnen te Maarssen worden onderbracht.

De kinderen zullen een check-up krijgen in het ziekenhuis te Utrecht. Ze krijgen tandheelkundige zorg aan de tandheelkundige faculteit. De activiteiten van Vendrik maken onderdeel uit van het programma van de Stichting Hulp aan Kinderen die zich het lot van de Wit-Russen aantrekt.

De restaurateur heeft aan de stichting toegezegd een ´docufilm´ te gaan maken over het leven in Wit-Rusland. Meer informatie over de actie en de Stichting Hulp aan Kinderen is te vinden op www.hetbraadspit.nl en www.hulpaankinderen.nl.

Reageer op dit artikel