nieuws

Topkok uit Zuid-Afrika kookt bij Ciel Bleu

Restaurant

Okura Hotel Amsterdam laat de Nederlandse topchef Margot Janse overkomen uit Zuid-Afrika om haar elf dagen lang te laten koken in tweesterrenrestaurant Ciel Bleu. Janse staat met haar Restaurant the Tasting Room voor de derde maal in de top-50 van beste restaurants ter wereld.

Topkok uit Zuid-Afrika kookt bij Ciel Bleu

De 37-jarige Margot Janse is executive chef van Restaurant The Tasting Room van Hotel Le Quartier Français in het Zuid-Afrikaanse Fanschhoek. Van 2 tot en met 13 juli is ze in Nederland en staat bij Ciel Bleu het culinaire evenement ‘Ciel Bleu meets… South Africa’ op het programma.

Janse bereidt dan samen met Onno Kokmeijer, Executive Chef & Manager Ciel Bleu, een zesgangenmenu. Beiden geven een eigenzinnige invulling aan de klassieke Franse keuken, meldt Okura in een persschrijven.

‘Dankzij deze culinaire samenwerking komt een verrassend Frans menu met Zuid-Afrikaanse accenten tot stand. Sommelier Noël Vanwittenbergh bezocht The Tasting Room recentelijk om daar alvast de mooiste wijnen voor te proeven en te selecteren’, schrijft Okura.

Reageer op dit artikel