nieuws

Weer Italiaans culi-product onder vuur

Restaurant

De politie in Italië heeft 39 personen opgepakt voor grootschalige zwendel met olijfolie. Daarmee ligt weer een culinair product uit het Zuid-Europese land onder vuur. Eerder kwamen Italiaanse buffelmozzarella en wijnen al in opspraak.

Weer Italiaans culi-product onder vuur

De Italiaanse politie heeft naast de aanhoudingen van de 39 personen circa 25.000 liter olijfolie in beslag genomen. De aangehouden personen worden verdacht van het toevoegen van de kleurstoffen bètacaroteen en chlorofyl aan de plantaardige olie.

Volgens de politie in het Zuid-Italiaanse Bari was de aangelengde olijfolie onder meer besmet voor de export naar Duitsland en de Verenigde Staten. Het onderzoek naar de olijfoliezwendel startte in oktober 2006 na klachten over slechte olijfolie.

De jongste berichten volgen kort op eerdere berichten over zwendel met wijnen en buffelmozzarella. Het gerucht gaat dat de Italiaanse maffia betrokken is bij de voedselschandalen.

Reageer op dit artikel