nieuws

Chicago heft verbod ganzenlever op

Restaurant

Het ganzenleververbod in restaurants in Chicago is opgeheven. Twee jaar lang was het verboden om foie gras te serveren. Onder grote druk van chef-koks heeft de burgemeester van Chicago het verbod van tafel geschoven.

Chicago heft verbod ganzenlever op

Burgemeester Richard Daley noemt het verbod op ganzenlever ‘de vreemste regel die het stadsbestuur ooit heeft gemaakt’, meldt de Chicago Tribune. Daley vreesde met het verbod het lachertje van de USA te worden.

Onder protesten van chefs uit Chicago besloot het stadsbestuur het verbod op te heffen. Grote gangmaker was restauranteigenaar Thomas Tunney. Inmiddels hebben verschillende restaurant in Chicago besloten om ganzenlever weer op de kaart te zetten.

Chicago riep in 2006 een verbod uit op het gebruik van foie gras. In Californië wordt het culinaire product per 2012 verboden, zo maakte gouveneur Arnold Schwarzenegger in 2004 bekend.

Reageer op dit artikel